Vesti

eObuka o upravljanju ljudskim resursima

Centar za obuku SKGO u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, realizuje onlajn obuku (učenje na daljinu) „Upravljanje ljudskim resursima", u trajanju od devet nedelja. Obuka će biti organizovana u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi", koji finansijski podržava Evropska unija i Savet Evrope.

Uvodni sastanak, koji će označiti i početak obuke, biće održan 6. aprila 2017. godine, u hotelu Zira (Ulica Ruzveltova 35, sala Mikonos), u Beogradu, sa početkom u 12 časova.

eObuka je namenjena članovima Mreže za ljudske resurse SKGO, donosiocima odluka, načelnicima gradskih i opštinskih uprava, rukovodiocima i zaposlenima u jedinicama za upravljanje ljudskim resursima.

Cilj ove elektronske obuke je da učesnicima obezbedi bolje razumevanje unapređenja funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi kao i doslednu primenu Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave. Podrška tokom eObuke pratiće aktuelnu implementaciju paketa podrške opštinama, koji sadrži sva nova zakonski obavezujuća dokumenta - predloge modela, rešenja, odluka, kadrovskog plana, pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta, itd.

Učesnici koji uspešno budu prošli eObuku dobiće sertifikate o uspešno završenoj obuci.

Kontakt osoba za dodatne informacije je koordinatorka Centra za obuku SKGO Ninu Nikolić, telefon 011/3223 446, elektronska pošta nina.nikolic@skgo.org .

Projekat „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" u punoj meri podržava implementaciju Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kroz podršku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u uspostavljanju efikasnog institucionalnog i organizacionog okvira za stručno usavršavanje zaposlenih. Takođe, projekat je usmeren na pružanje podrške lokalnoj samoupravi za uspostavljanje i unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u skladu sa novim zakonskim rešenjima i pozitivnom evropskom praksom u ovoj oblasti.

Dnevni red >>>