Vesti

Finalna konferencija projekta „Mreža za saradnju i demokratsko učešće građana u jadransko-balkanskoj regiji“

Finalna konferencija projekta „Mreža za saradnju i demokratsko učešće građana u jadransko-balkanskoj regiji" biće održana 23. maja 2017. godine, u Bad Radkersburgu u Austriji.

Projekat se realizuje u okviru programa Evropa za građane 2014-2020, koji finansira Evropska unija, a pored SKGO, partneri su Pokrajina Štajerska (Austrija), udruženje Akademija Grac (Austrija), Asocijacija opština i gradova Slovenije (Skupnost občin Slovenije), Varaždinska Županija (Hrvatska), Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA), opština Montana dela Karnija (Italija) i Županija Vaš (Mađarska).

Kako su ciljevi ovog projekta unapređenje međukulturalnog razumevanja i saradnje, podrška demokratskoj participaciji i unapređenju kapaciteta za međunarodnu saradnju očekivani rezultat finalne konferencije je da se, pored upoznavanja sa praksom i iskustvima u oblasti građanske participacije u Austriji, iniciraju potencijalna partnerstva predstavnika svih sedam zemalja iz kojih su projektni partneri.

Pored predstavnika SKGO, projektom je predviđeno da na finalnoj konferenciji učestvuje po jedan predstavnik iz šest jedinica lokalne samouprave iz Srbije. Usluge prevođenja nisu predviđene, tako da je neophodno da učesnici znaju engleski ili nemački jezik kako bi mogli da prate program, kao i da učestvuju u diskusiji u radnom delu konferencije.

Prevoz učesnika na relaciji Beograd - Bad Radkersburgu - Beograd, kao smeštaj na bazi polupansiona biće pokriveni projektom.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ljiljani Jovanović, koordinatorki/savetnici na projektu putem telefona 011/3223-446 ili elektronskim putem na ljiljana.jovanovic@skgo.org .