Vesti

Počinje eObuka o sprovođenju Zakona o opštem upravnom postupku

Stalna konferencija gradova i opština organizuje zvaničnu prezentaciju eObuke (učenje na daljinu) na temu „Sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku u lokalnoj samoupravi", koja će biti održana u sredu, 17. maja 2017. godine, u Beogradu, u hotelu Zira (sala Akropolis, Ulica Ruzveltova 35), sa početkom u 11 časova. Ovom prilikom biće predstavljena SKGO e-platforma i program obuke.

Učesnicima će se obratiti: Dražen Maravić, pomoćnik ministra iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Jan Luneburg, šef Odeljenja za demokratizaciju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Ivan Milivojević, pomoćnik generalnog sekretara za usluge članstvu SKGO i Igor Pucarević, menadžer projekta iz SKGO.

eObuka je namenjena zaposlenima u gradovima i opštinama Srbije koji se u okviru svog posla bave upravnim postupkom. Početak obuke je planiran za ponedeljak, 22. maj, a trajaće osam nedelja - do petka, 14. jula 2017. godine. Rok za prijavu učešća je do 19. maja.

Polaznicima obuke će kroz 14 lekcija uz brojne primere i informacije, biti predstavljen Zakon o opštem upravnom postupku, i teme kao što su: struktura i karakteristike novog ZUP-a, garantni akt, upravni ugovor, upravna stvar, upravne radnje i pružanje javnih usluga, upravno izvršenje itd. Cilj ove elektronske obuke je da se zaposlenima u lokalnoj samoupravi predstave novine i druge informacije od važnosti za njihovo delovanje po Zakonu o opštem upravnom postupku.

Ovu aktivnost SKGO organizuje u svojstvu partnera na projektu „Jačanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku kroz elektronsku obuku", koji finansijski podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Igoru Pucareviću, menadžeru projekta, putem mejla na igor.pucarevic@skgo.org.

Dnevni red >>>