Vesti

Kraljevački osnovci nagrađeni na foto konkursu “Oživi rizike”

Prigodnom svečanošću i dodelom nagrada pobednicima završen je foto konkurs „Oživi rizike" za učenike od petog do osmog razreda kraljevačkih osnovnih škola u organizaciji Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave Kraljeva.

Učesnici konkursa imali su zadatak da fotografišu kritičnu infrastrukturu koja potencijalno može biti ugrožena u slučaju elementarne nepogode.

Prva nagrada - lap-top računar, pripala je Aleksandri Erdogliji, učenici osmog razreda OŠ „Milun Ivanović" iz rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri. Učenik sedmog razreda ove škole Veljko Ilić dobitnik je mini „aj-poda" kao druge nagrade, dok je Ivani Ivanović, učenici sedmog razreda OŠ „Dimitrije Tucović" iz Kraljeva kao trećeplasiranoj uručen fotoaparat.

„Cilj konkursa je da se utiče na podizanje svesti, kako dece tako i odraslih o očuvanju životnog okruženja kako bi se smanjio rizik od elementarnih nepogoda u lokalnoj sredini", izjavio je Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave, koji je rekao da se može smatrati da je zbog velikog broja pristiglih fotografija za kratko vreme, ovaj cilj i ostvaren.

Nagrade za pobednike konkursa obezbeđene su zahvaljujući donacijama UNDP, „SAA konsaltinga" i Stalne konferencije gradova i opština ispred koje je trećeplasiranoj dobitnici nagradu uručio generalni sekretar Đorđe Staničić.

Više informacija >>>