Vesti

Sednica Predsedništva - Utvrđen datum održavanja 45. skupštine i raspisani izbori za organe SKGO

Sedma sednica Predsedništva SKGO održana je 27. septembra u Beogradu. Sednicom je predsedavao Darko Bulatović, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša.

Imajući u vidu da je izrađen Nacrt Strateškog plana SKGO za period 2018-2021. godine, članovi Predsedništva upoznati su sa najvažnijim strateškim ciljevima i opredeljenima asocijacije za naredni četvorogodišnji period, o ovom dokumentu je otvorena javna rasprava koja će trajati do 27. oktobra do kada će članstvo imati mogućnost da dostavi svoje predloge i sugestije.

U kontekstu priprema za održavanje 45. skupštine SKGO, članovi Predsedništva upoznati su sa Nacrtom programa i dnevnog reda Skupštine, pri čemu su utvrdili da će se ovogodišnja Skupština SKGO održati 12. decembra 2017. u Beogradu. Imajući u vidu, da je ova skupština i izborna, Predsedništvo je donelo Odluku o raspisivanju izbora za članove Predsedništva, predsednika SKGO, članove Nadzornog odbora, predsednika Nadzornog odbora i predsednike odbora SKGO, kao i Odluku o imenovanju članova Izborne komisije koja je zadužena da se stara i sprovodi postupak izbora na 45. skupštini SKGO.

Uviđajući potrebu da se organizacija i funkcionisanje SKGO dodatno prilagode dinamičnim društvenim promenama i sve većim očekivanjima članstva, državnih organa i mnogobrojnih partnerskih institucija, neophodno je nastaviti razvijanje funkcija SKGO, kao i mehanizama i alata koji treba da doprinesu razvoju sistema lokalne samouprave i kvalitetnom obavljanju poslova za koje su zaduženi gradovi i opštine u Srbiji, Predsedništvo SKGO je usvojilo Inicijativu za izmene i dopune Statuta SKGO, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta koju je podnelo Skupštini na usvajanje.

S obzirom na to da je na sednici Nadzornog odbora SKGO koja je održana 22. septembra 2017. usvojen nov Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju za 2016. godinu, u kome je izvršena korekcija uočenog tehničkog nedostataka, Predsedništvo je usvojilo novu Odluku o finansijskom izveštaju i rasporedu viška prihoda u 2016. godini, na predlog Nadzornog odbora SKGO.

Na kraju, članovi Predsedništva upoznati su sa aktuelnim i budućim projektima koji se sprovode, pre svega o:

  1. Grant šemi u okviru programa Exchange 5
  2. Projektu "Inicijativa za inkluziju" (SKGO i GIZ)
  3. EU podrška inkluziji Roma - jačanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma (SKGO i EUD) - IPA 2016