Vesti

Međunarodna konferencija “Pametni gradovi” u Ljubljani

Ideja pametnih gradova nije nova, a ubrzani razvoj tehnologije, globalizacija i težnja ka održivom razvoju poslednjih godina doprineli su nastanku mnogih pametnih gradova širom sveta (npr. Singapur, Barselona, Oslo, London). To su uglavnom veliki metropolitski gradovi koji su koristili različita rešenja i tehnologije kako bi postali efikasniji.

Međutim, većina gradova u centralnoj i istočnoj Evropi je manja i zbog toga imaju drugačije probleme i izazove, a cilj organizatora je da povežu takve gradove kako bi olakšali razmenu najboljih praksi.

Konferencija "Pametni gradovi" biće održana 29. i 30. novembra 2017. godine i okupiće predstavnike gradova srednje i istočne Evrope i komunalna preduzeća (električna energija, telekomunikacije, javni transport, poštanske usluge, komunalne usluge) sa različitim ponuđačima rešenja i omogućiti im da razgovaraju o mogućim rešenjima koja bi zadovoljila potrebe njihovog grada.

Konferenciju organizuju "SRIP Smart Cities and Communities", Evropska komisija i Vatifi, a podržana je od strane Asocijacije opština i gradova Slovenije (SOS).

Više informacija možete dobiti putem sajta www.smarttowns.eu.

 Pozivno pismo