Vesti

Promocija LEADER pristupa kao modela ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u saradnji sa SKGO (projekat Institucionalna podrška SKGO - faza 2) i projekta „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Srbiji", organizuje regionalne skupove „Promocija LEADER pristupa kao modela ruralnog razvoja".

Raspored održavanja:

  • 26.10.2017. godine, Zaječar, sedište Zaječarskog upravnog okruga, za gradove i opštine iz Zaječarskog, Borskog i Braničevskog okruga.
  • 27.10.2017. godine, Kragujevac, hotel Kragujevac, za gradove i opštine iz Šumadijskog, Podunavskog i Pomoravskog okruga.
  • 31.10.2017. godine, Leskovac, Centar za usavršavanje odraslih u obrazovanju, za gradove i opštine iz Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga.
  • 16.11.2017. godine, Zrenjanin, hotel Vojvodina, za gradove i opštine iz Severnobačkog, Zapadnobačkog, Severnobanatskog i Srednjebanatskog okruga.
  • 17.11.2017. godine, Požega, Poljoprivredna škola - Bolnička 2, za gradove i opštine iz Zlatiborskog, Raškog i Moravičkog okruga.

LEADER pristup, razvijen u zemljama EU kao instrument ruralnog razvoja značajno doprinosi jačanju socijalnog kapitala, boljem lokalnom upravljanju, kreiranju dodatne zaposlenosti, diverzifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim oblastima, ohrabrivanju inovativnih aktivnosti kojima se rešavaju problemi ruralnih sredina, ali i promociji kulturnog nasleđa.

PPT -  LAG IZVOR >>>

PPT  -  LEADER Zrenjanin >>>

PPT - LEADER Požega >>>

PPT - LEADER Zaječar >>>

PPT - LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE >>>

PPT - LEADER RRDS >>>

PPT - Animacija i mobilizacija ruralnog stanovništva - iskustva iz prakse >>>