Vesti

Prvi sastanak Mreže za javne nabavke SKGO

Stalna konferencija gradova i opština organizuje sastanak Mreže za javne nabavke, koji će biti održan u sredu, 15. novembra 2017. godine, u Beogradu, u hotelu „M" (Bulevar oslobođenja 56a), sa početkom u 11.30 časova. Sastanak Mreže održava se uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO-druga faza", koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

U skladu sa strateškim opredeljenjima SKGO u vezi sa podrškom jedinicama lokalne samouprave u oblasti javnih nabavki, kao i sa potrebom zaposlenih u lokalnim upravama za jačanjem kapaciteta u obavljanju nadležnosti u oblasti javnih nabavki, Predsedništvo SKGO formiralo je ovu Mrežu kao radno telo koje će omogućiti njenim članovima kontinuiranu razmenu znanja, iskustva i informacija u ovoj oblasti i predstavljati mehanizam kojim se olakšava dijalog između centralnog i lokalnog nivoa vlasti i obezbeđuje otvoreni kanal komunikacije u procesu unapređenja javnih nabavki na lokalnom nivou.

Cilj održavanja sastanka Mreže za javne nabavke je upoznavanje članova sa radom, kao i razmatranje aktuelnih pitanja vezanih za primenu Zakona o javnim nabavkama na lokalnom nivou i uticaja procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji na lokalne samouprave u okviru pregovaračkog Poglavlja 5 koje se odnosi na javne nabavke.

Opštine ili gradske opštine koje još uvek nisu imenovale članove Mreže za javne nabavke, to mogu učiniti najkasnije do četvrtka 9. novembra 2017. godine zajedno sa prijavom učešća na sastanak, elektronskim putem na ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org.

Kontakt osoba za više informacija je koordinatorka Mreže Ružica Aranđelović Ilić, putem telefona na broj 011/3223-446 ili elektronskim putem na navedenu adresu. 

 Dnevni red 

 Prijavni formular