Vesti

Regionalne radionice o stambenoj podršci na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizuje niz regionalnih radionica pod nazivom „Stambena podrška na lokalnom nivou" prema sledećem rasporedu:

  • 10. novembar 2017. godine u Vrnjačkoj Banji, hotel „Cepter" (ulica Vrnjačka br. 12) sa početkom u 11 časova. Rok za prijavu učešća je 9. novembar 2017. godine.
    POZIVNO PISMO
    DNEVNI RED
  • 17. novembar 2017. godine u Sremskim Karlovcima, zgrada opštine (Trg Branka Radičevića 1) sa početkom u 11 časova. Rok za prijavu učešća je 16. novembar 2017. godine.
    POZIVNO PISMO
    DNEVNI RED
  • 24. novembar 2017. godine u Nišu, Regionalni centar za profesionalno usavršavanje.
  • 28. novembar 2017. godine u Beogradu, hotel „M".

Cilj organizovanja regionalnih radionica je upoznavanje predstavnika gradova i opština sa osnovnim vidovima stambene podrške i načinima sprovođenja na republičkom i lokalnom nivou, jačanje svesti kod donosilaca odluka na lokalnom nivou o značaju blagovremenog planiranja sredstava za stambenu podršku u lokalnim budžetima, priprema jedinica lokalne samouprave za izveštavanje o stambenim potrebama (rok: februar 2018. godine) i jačanje institucionalnih kapaciteta za sprovođenje Zakona o stanovanju na lokalnom nivou.

Radionice su namenjene lokalnim donosiocima odluka i zaposlenim u lokalnim administracijama zaduženim za oblast stanovanja, socijalne zaštite i finansija.

Za potvrdu učešća predstavnika Vaše opštine/grada i dodatne informacije možete se obratiti Klari Danilović putem e-pošte klara.danilovic@skgo.org ili na broj telefona 011/3223-446.