Vesti

Realizacija strateških prioriteta Koalicije LA21

Stalna Konferencija gradova i opština (SKGO) i Asocijacija lokalnih i regionalnih vlasti Norveške (KS), organizuju sastanak Koalicije 21 koji će se održati 25. septembra 2008. godine u hotelu „Kantri Klub Babe“.

SKGO i KS već niz godina zajednički rade na strateškom planiranju lokalnog održivog razvoja. Kroz programe i projekte koji su implementirani u periodu od 2004. godine do sada, pružena je podrška velikom broju gradova i opština u izradi Strategija lokalnog održivog razvoja, akcionom planiranju i projektovanju planova za realizaciju strateških prioriteta, kao i u samoj implementaciji lokalnih strategija. Kao jedna od aktivnosti koje su zajednički sprovedene je umrežavanje i jačanje opština koje su, ili izradile, ili su u procesu stvaranja lokalnih strategija, a što je organizovano kroz radno telo - Koalicija LA21, koju trenutno čini 19 opština.

Sastanku na kome će prisustvovati članovi Koalicije LA21, biće predstavljene mogućnosti i potencijalni programi i fondovi (NIP, IPA fondovi, Fond za zaštitu životne sredine) na koje lokalne strategije, odnosno lokalne zajednice mogu aplicirati kako bi sprovele svoje lokalne strateške prioritete.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospođi Slađani Grujić, menadžerki projekta i sekretaru Odbora za lokalni ekonomski razvoj SKGO, na telefon: 064/870-3346, ili gospođici Milici Risojević, ekspertu na projektu, na telefon: 063/287-466.