Vesti

Šesti sastanak Mreže za poljoprivredu i ruralni razvoj SKGO

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva  i vodoprivrede organizuje sastanak SKGO Mreže za poljoprivredu i ruralni razvoj, 1. decembra u hotelu „M", Bulevar Oslobođenja 56a, sa početkom u 10 časova. Događaj je finansijski podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju kroz projekat „Institucionalna podrška SKGO - faza 2".

Predstojeći sastanak Mreže je posebno značajan, s obzirom da je sa približavanjem usvajanja Nacionalnog programa ruralnog razvoja i akreditacije IPARD Programa, potrebno definisati razgraničenja između mera koje će, kroz lokalne programe podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju, finansirati lokalne samouprave. Takođe, važna je „demarkacija" korisnika koji će biti podržani putem Nacionalnog programa ruralnog razvoja i lokalnih programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju, s jedne strane, kao i korisnika koji će biti podržani kroz IPARD Program, s druge strane. Na ovaj način, postiže se usklađenost lokalnih programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju sa Nacionalnim programom ruralnog razvoja i IPARD Programom u 2018. godini.

Popunjeni prijavni formular zainteresovani predstavnici JLS treba da pošalju do 30.novembra na elektronsku adresu: sladjana.grujic@skgo.org.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Slađana Grujić, sekretarka Odbora za ekonomski razvoj SKGO - mob. 064 870 33 46 i e-pošta: sladjana.grujic@skgo.org

POZIVNO PISMO, DNEVNI RED I PRIJAVNI FORMULAR