Vesti

Prvi sastanak Mreže za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom SKGO

Stalna konferencija gradova i opština organizuje prvi sastanak Mreže za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom, koja će biti održana u četvrtak, 30. novembra 2017. godine, sa početkom u 11.30 časova, u Beogradu, u hotelu „Zira" (Ulica Ruzveltova 35). Sastanak Mreže održava se uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), kao i uz učešće tima Programa Exchange 5 koji finansira Evropska unija.

Mreža za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom formirana je od strane Predsedništva SKGO u maju 2017. godine sa ciljem da okupi predstavnike gradova, opština i gradskih opština koji se bave imovinsko-pravnim pitanjima i upravljanjem imovinom i da uspostavi kontinuiranu razmenu znanja, iskustva i informacija između njih. Mreža ujedno predstavlja mehanizam kroz koji se olakšava dijalog između centralnog i lokalnog nivoa vlasti i obezbeđuje otvoreni kanal komunikacije u procesu unapređenja procesa upravljanja imovinom, neophodan za efikasno zastupanje i ostvarivanje interesa JLS u oblasti upravljanja imovinom.

Cilj održavanja Prvog sastanka Mreže je bliže upoznavanje članova sa budućim načinom funkcionisanja i rada ove Mreže, aktivnostima SKGO u oblasti upravljanja imovinom i povezanim aktivnostima u okviru Programa Exchange 5, kao i razmatranje aktuelnih pitanja vezanih za primenu Zakona o javnoj svojini na lokalnom nivou i praktičnih problema sa kojima se JLS susreću u sprovođenju postupaka konverzije.

Lokalne samouprave koje nisu imenovale članove Mreže to mogu učiniti najkasnije do ponedeljka 27. novembra 2017. godine zajedno sa prijavom učešća na sastanku Mreže, na odgovarajućim formularima koji se nalaze u prilogu ovog poziva, na sledeću elektronsku adresu: ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org.

Za više informacija možete se obratiti koordinatorki Mreže, Ružici Aranđelović Ilić (011/3223-446).

Dnevni red