Vesti

U Somboru održan sastanak u cilju organizacije konstitutivne sednice Predsedništva SKGO

U Somboru je 16. januara 2018. godine održan sastanak sa Dušankom Golubović, predsednicom SKGO i gradonačelnicom Sombora u sklopu priprema za organizovanje prve sednice Predsedništva SKGO u novom sazivu. 

Ovom prilikom, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO upoznao je gradonačelnicu i predsednicu SKGO sa aktuelnim pitanjima u radu organizacije, kao i o narednim koracima koji se preduzimaju u cilju konstituisanja organa SKGO nakon održavanja izborne Skupštine naše organizacije.

Uz Đorđa Staničića, generalnog sekretara, delegaciju Stručne službe činili su: Nikola Tarbuk, pomoćnik generalnog sekretara za zastupanje, Ivan Milivojević, pomoćnik generalnog sekretara za usluge članstvu, Maja Stojanović Kerić, sekretar Predsedništva, Marko Tomašević, šef Odeljenja za sistem lokalne samouprave, Aleksandra Vukmirović, šef Službe za evropske integracije i međunarodnu saradnju i  Željko Krnetić iz Službe za informisanje SKGO.

Po završetku pripremnog sastanka, organizovan je susret sa predstavnicima Gradske uprave Sombora na kome su prisustvovali: Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, članovi Gradskog veća:  Miroslav Kovačić, zadužen za oblast komunalne delatnosti i investicija, Sava Dojić, zadužen za oblast finansija i privrede, Antonija Nađ Kosanović, zadužena za oblast sporta, dece i omladine. Sastanku su prisustvovali i Boris Bulović, pomoćnik gradonačelnice za oblast urbanizma i zaštite životne sredine, Helena Roksandić Musulin, načelnica Gradske uprave grada Sombora, te Kristina Harjung, savetnik u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

U otvorenom razgovoru predstavnici Gradske uprave istakli su značaj podrške SKGO za rad uprave, sa posebnim akcentom na ponuđene modele administrativnih postupaka, podršku u primeni uspostavljanja sistema ljudskih resursa na lokalnom nivou i stručnim usavršavanjem zaposlenih, podršku u sprovođenju propisa koji se odnose na upravljanje javnom svojinom, kao i u primeni Zakona o opštem upravnom postupku.

Predstavnici SKGO predstavili su aktivnosti organizacije u narednom periodu i pozvali kolege iz Sombora da se aktivno uključe u rad neke od 23 mreže SKGO koje okupljaju zaposlene u lokalnoj samoupravi iz raznih oblasti i koje predstavljaju odličan mehanizam za razmenu iskustva i dobre prakse među opštinama i gradovima.