Vesti

Javni poziv povodom dodele nagrada za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti

Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština, raspisao je javni poziv za dodelu nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u 2017. godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno u svom okruženju.

Rok za dostavljanje prijava je 16. mart 2018. godine.

Nagrada je prvi put ustanovljena 2017. godine, a na osnovu sporazuma koji su Zaštitnik građana,  SKGO i Tim za socijalno uključivanje potpisali u decembru 2016. godine. Na konkursu sprovedenom 2017. godine učestvovalo je ukupno 22 gradova i opština, a nagrade su dodeljene gradovima Niš, Pirot i Kragujevac.

Povodom raspisivanja ovog Javnog poziva, Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Zaštitnikom građana i SIPRU timom, organizovaće Info dan, sa ciljem promovisanja ideje o razvoju pristupačnosti i sa namerom da se broj gradova  i opština - učesnika u konkursu poveća.

Info dan će biti organizovan u utorak, 6.marta 2018. godine u hotelu "M" u Beogradu, sa početkom u 13,00 sati. Tom prilikom, svi zainteresovani gradovi i opštine dobiće detaljnije informacije  o samom javnom pozivu, a gradovi - dobitnici nagrade u prethodnoj godini podeliće sa prisutnima iskustva sa studijskog putovanja u Milano (Italija), gde su upoznati sa primerima dobre prakse u oblasti razvoja pristupačnosti.

Za dodatne informacije možete se obratiti gospođi Klari Danilović, savetnici za urbanizam, stanovanje i izgradnju SKGO, na telefon 011/ 7357 906 ili mejlom klara.danilovic@skgo.org.

TEKST JAVNOG POZIVA
PRIJAVNI FORMULAR