Vesti

Održivi razvoj u gradovima i opštinama Srbije

Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Asocijacijom regionalnih i lokalnih vlasti Norveške, organizuje radionicu o budžetiranju strategija lokalnog održivog razvoja u okviru projekta „Održivi razvoj u gradovima i opštinama Srbije 2007-2008“. Radionica će se održati od 10-11. septembra 2008. godine, u Beogradu, u hotelu „M“ (Bulevar Oslobođenja 56a).

U okviru opštinskih timova koji će učestvovati na ovoj radionici, pozvani su predstavnici odeljenja za finansije i koordinatori Strategije lokalnog održivog razvoja.

Radionica će ukazati na značaj odnosa između strategije i budžeta, koncepta programskog budžetiranja i stvaranja jasne slike o uključenosti strateških prioriteta i projekata u nacrt opštinskog budžeta za narednu godinu.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Slađanu Grujić, menadžerku projekta i sekretarku Odbora za lokalni ekonomski razvoj na tel: 011/3223-446, putem elektronske pošte: sladjana.grujic@skgo.org ili Milicu Risojević, eksternog eksperta na projektu na tel: 064/1164-442 ili putem elektronske pošte: milica.risojevic@gmail.com.

Seminar je namenjen samo gradovima i opštinama obuhvaćenim projektom “Održivi razvoj u gradovima i opštinama Srbije” (Sombor, Koceljeva, Bečej, Paraćin, Prokuplje, Smederevska Palanka i Varvarin).