Vesti

Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje uvodnu konferenciju povodom početka realizacije programa „Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", koja će biti održana u utorak, 6. marta 2018. godine, u Beogradu, u hotelu "Zira" (Ulica Ruzveltova 35), sa početkom u 11 časova.

Program IPA 2016 „Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma"  finansira Evropska unija, a sprovodi SKGO u skladu sa svojom dugogodišnjom misijom usmerenom na podržavanje razvoja lokalne samouprave u Republici Srbiji. Program ima za cilj da unapredi položaj Roma i Romkinja u lokalnim zajednicama, i to kroz tri komponente:

  • Komponenta 1: Kreiranje i unapređivanje lokalnih strateških, finansijskih i institucionalnih mehanizama za planiranje i sprovođenje mera inkluzije Roma i Romkinja
  • Komponenta 2: Podrška sprovođenju lokalnih mera za inkluziju Roma i Romkinja - grant šema
  • Komponenta 3: Unapređenje uslova za stanovanje Roma i Romkinja kroz pripremu urbanističkih planova i tehničke dokumentacije za podstandardna romska naselja i unapređenje uslova života u tim naseljima.

Rok za prijavu učešća je 2. mart 2018. godine, elektronskim putem na jelena.zec@skgo.org ili telefonom na broj 011/7357964.

Agenda