Vesti

Radionica o strateškom planiranju u oblasti omladinske politike na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo omladine i sporta i Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade  imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na treći krug Radionica o strateškom planiranju u oblasti omladinske politike na lokalnom nivou, koje će biti održane u:

  • 28. marta 2018. godine u Nišu, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju (Pariske Komune bb, Niš), za sledeće gradove/opštine: Bogatić, Brus, Kladovo, Knić, Krupanj, Ljig, Negotin, Novi Pazar, Raška, Šabac, Vladimirci, Zvezdara, Žabari i Žagubica. Rok za prijavu 23. mart.
    Dokumenta za preuzimanje  
  • 30. marta 2018. godine u Beogradu, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština (Ulica Makedonska 22/VIII), za sledeće gradove/opštine: Aleksandrovac, Babušnica, Boljevac, Bosilegrad, Knjaževac, Kuršumlija, Merošina, Niš - Medijana, Niš - Palilula, Niš - Niška banja, Pirot, Prokuplje, Sokobanja, Trstenik, Tutin, Varvarin, Žagubica i Zaječar. Rok za prijavu 27. mart.
    Dokumenta za preuzimanje  

Ove radionice se sprovode uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO-druga faza" koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i projekta „Osnaživanje kancelarija za mlade," koji sprovodi Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Po Zakonu o mladima i Nacionalnoj strategiji za mlade, zadatak jedinica lokalne samouprava je da kreiraju lokalne akcione planove za mlade koji imaju za cilj da unaprede implementaciju ciljeva definisanih u Nacionalnoj strategiji, a poštujući posebnosti svake lokalne zajednice. Analiza koja je sprovedena početkom 2017. godine, pokazala je da svega trećina lokalnih samouprava ima usvojene i aktuelne lokalne akcione planove za mlade, dok ostale  ili imaju zastarele planove ili ih pak nikada nisu ni izradili. U skladu sa tim, Ministarstvo omladine i sporta, Stalna konferencija gradova i opština i Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade su tokom 2017. godine, organizovale niz regionalnih radionica kao podršku lokalnim samoupravama u strateškom planiranju omladinske politike.

Formular za prijavu potrebno je dostaviti elektronskim putem na maja.knezevic@skgo.org.