Vesti

Prerada i marketing poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vas organizuje informativne radionice na temu: „Implementacija IPARD mere M3: Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva“, u skladu sa sledećim rasporedom:

  • 27. аpril 2018. godine, Beograd (SKGO, Makedonska 22/VIII) ), sa početkom u 10 časova, za sledeće gradove i opštine: Grad Beograd, Barajevo, Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski Venac, Sopot, Stari Grad, Čukarica, Surčin, Valjevo, Lajkovac, Ub, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Krupanj, Loznica, Ljubovija, Mali Zvornik, Šabac, Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Užice, Sevojno, Čajetina, Novi Pazar, Tutin, Ljig, Mionica i Osečina. Rok za prijavu je 26. april. 
    Dnevni red >>>
    Prijavni formular >>>
  • 21. maj u Kragujevcu, u skupštinskoj sali grada Kragujevca, Trg Slobode 3, sa početkom u 11.00 časova. Gradovi koji su pozvani na ovu radionicu su: Kragujevac, Aranđelovac, Batočina, Knić, Rača,Topola, Lapovo, Velika Plana, Smederevo, Smederevska Palanka, Despotovac, Paraćin, Rekovac, Jagodina, Svilajnac, Ćuprija, Požarevac, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Žabari, Žagubica, Kučevo, Malo Crniće, Petrovac na Mlavi, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Vrnjačka Banja, Kraljevo, RAŠKA, Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani, Čačak
  • 22. maj 2018. godine, Kruševac (hotel “Saradis”, Istočna obilaznica bb),  sa početkom u 10 časova, za sledeće gradove i opštine: Niš (Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst, Niška Banja) Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj, Svrljig, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Sokobanja, Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Kruševac, Trstenik, Ćićevac, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Pirot, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje(Vranjska Banja), Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica i Trgovište. Rok za prijavu je 18. maj.
    Dnevni red >>>
    Prijavni formular >>>

Evropska komisija je, 20. januara 2015. godine, donela odluku o usvajanju predloga IPARD II programa Republike Srbije za period 2014-2020 i opredelila 175 miliona evra za njegovu realizaciju. Program bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i diverzifikaciji i razvoju ekonomskih aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

IPARD II program sprovodi se kroz pravilnike za implementaciju IPARD mere M3: Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

S obzirom na to da jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji imaju višegodišnje iskustvo u sprovođenju i razvoju sopstvenih šema podrške ruralnom razvoju na lokalnom nivou, kao i da su upoznate sa mogućnostima i zahtevima IPARD II programa, prepoznate su kao jedan od važnih partnera MPŠV u procesu pružanja podrške i obezbeđivanju svih relevantnih informacija potencijalnim korisnicima IPARD II podrške.

U cilju pružanja pomoći korisnicima IPARD II podrške i adekvatnog praćenja agende, predstavnici JLS treba da se upoznaju sa pravilima i uslovima za sprovođenje pravilnika za IPARD meru 3, opštim i specifičnim kriterijumima koje budući korisnici treba da ispune, dokumentacijom koju treba da pripreme, kao i procesom popunjavanja aplikacionih formulara i izrade poslovnih planova.

Prijavni formulari se šalju elektronskim putem na sladjana.grujic@skgo.org

Kontakt osoba za dodatne informacije Slađana Grujić, sekretarka Odbora za ekonomski razvoj SKGO, telefon 011/3223 446.

Ovaj događaj je finansijski podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – faza 2“.