Vesti

Ekološka kampanja u Novom Pazaru

Grad Novi Pazar tokom prethodnih nedelja pokrenuo je kampanju pod sloganom „Da Pazar zablista“. Reč je o dugoročnom projektu u kome će kroz različite aktivnosti biti angažovani svi oni koji žele da Novi Pazar bude čistije i lepše mesto za život.

Predviđeno je da se aktivnosti sprovode na teritoriji celog grada i na mnogobrojnim lokacijama, upravo da bi se u ostvarivanje akcije “Da Pazar zablista” uključio što veći broj građana.

Angažovanje različitih generacija na planu oplemenjivanja sredine i promene ekološke svesti je veoma važno i zato su u prvim aktivnostima eko kampanje učestvovala deca predškolskog uzrasta, a kasnije i učenici osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru.

Do sada je u okviru eko-kampanje “Da Grad zablista”, osim brojnih akcija čišćenja grada, organizovan dečji ekološki festival, svim školama u gradu dodeljeni su mrežasti kontejneri za PET ambalažu, a snimljen je i promotivni spot koji se emituje u udarnim terminima na lokalnim televizijama, uz učešće poznatih sportista.