Vesti

Javna rasprava o nacionalnom programu integracije Srbije u EU

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa Komorskim sistemom Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština, održala je u Požarevcu, 25. jula 2008. godine javnu raspravu o Nacrtu nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU.

Ovaj dokumenat će predstavljati osnov zakonodavnog plana rada Vlade do 2012. godine, koja je Strategijom pristupanja Srbije EU označena kao godina spremnosti naše zemlje da preuzme obaveze koje proističu iz članstva u Uniji.

U javnoj raspravi su učestvovali: Zoran Sretić i Vladimir Međak, Kancelarija za evropske integracije, Radmila Milivojević, koordinator Biroa za saradnju sa EU i Đorđe Staničić, generalni sekretar stalne konferencije gradova i opština, koji su govorili o sadržaju i strukturi nacrta ovog dokumenta, kao i o očekivanim uticajima na privredni ambijent Srbije i lokalni razvoj.

U javnoj raspravi o ovom značajnom dokumentu učestvovali su: predstavnici Komore Požarevac, predstavnici preduzeća iz različitih privrednih oblasti, predstavnici lokalne samouprave, okruga, službi zapošljavanja, nevladinih organizacija i drugih zainteresovanih institucija i organizacija.