Vesti

Održane konsultacije povodom novog Strateškog plana EHO

Peti konsultativni sastanak, kao deo procesa strateškog planiranja i izrade novog petogodišnjeg Strateškog plana Ekumenske humanitarne organizacije (EHO) za period 2019 - 2023, održan je u utorak, 22. maja u EHO centru.

Tokom petog konsultativnog sastanka, 26 predstavnika/ca lokalnih samouprava, institucija sistema, zdravstvenih institucija, OCD, volontera/ki EHO i korisnika/ca EHO usluga i servisa i 12 zaposlenih EHO (menadžment i koordinatori/ke projekata) analiziralo je unutrašnje snage i slabosti organizacije, kao i spoljašnje mogućnosti i pretnje.

Tokom jeseni 2017. godine formirana je Radna grupa EHO, koja je izradila okvir za participativni/konsultativni proces izrade novog petogodišnjeg Strateškog plana EHO, za period 2019. – 2023. godina. Radna grupa je takođe zadužena za koordinaciju procesa i izradu konačne verzije teksta novog Strateškog plana za 2019 – 2023. godinu.

Pored predstavnice SKGO, na sastanku su učestvovali i predstavnici lokalne samouprave iz Aranđelovca, Bele Palanke i Raške, GIZ-a i Fonda za otvoreno društvo, pored lokalnih partnera

EHO u lokalnim samoupravama pruža programe podrške i to:

  • Rad sa osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju
  • Pravno savetovalište -  Rad sa predstavnicima romske zajednice, povratnicima po Sporazumu o readmisiji i migrantima
  • Volonterski servis za posete bolesnicima na Klinici za internu onkologiju i na Zavodu za radiološku terapiju
  • Rad sa decom ulice
  • Zdravstveno informativni program RakInfo
  • Rad sa starima, bolesnima i siromašnima