Vesti

Predsedništvo SKGO - Potpisivanje Ugovora o nastavku saradnje sa Vladom Švajcarske

Na sednici Predsedništva biće potpisan Ugovor o nastavku saradnje povodom početka nove faze podrške Stalnoj konferenciji gradova i opština kroz projekat “Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji finansijski podržava Vlada Švajcarske Konfederacije.

Ceremonija potpisivanja Ugovora o sprovođenju projekta, koji predstavlja podršku Švajcarske Vlade u oblasti upravljanja, biće održana u sredu, 19. septembra 2018. godine, u prostorijama SKGO (Makedonska 22/8), sa početkom u 13 časova.

Ugovor vredan 3,1 miliona evra, potpisaće  Ursula Lojbli, direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Zahvaljujući saradnji sa Švajcarskom Vladom, SKGO je mesto gde lokalne vlasti imaju priliku i mogućnost da iskažu poteškoće sa kojima se susreću, vode direktan dijalog sa ministarstvima, ali i da dobiju konkretnu podršku da usvojeni zakon ili politiku primene u praksi. Podrška lokalnoj samoupravi ogleda se u pružanju redovne savetodavne pomoći, održavanju besplatnih obuka, pripremi modela lokalnih akata, a do sada je, pripremljeno i distribuirano više od 20 vodiča i drugih instruktivnih materijala za službenike i donosioce odluka.

Švajcarska Vlada je do sada, kroz saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština podržala razvoj gradova i opština sa više od devet miliona evra.

Nakon potpisivanja Ugovora, članovi Predsedništva biće upoznati sa pripremljenim modelima lokalnih akata koji su pripremljeni u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, sa objavljenim pozivom za podnošenje prijava za pakete podrške, kao i sa Predlogom odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju predloga SKGO za imenovanje članova i zamenike članova delegacije Republike Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Dnevni red sednice Predsednistva.pdf