Vesti

Preuzimanje izvornih prihoda lokalne samouprave

Grad Kragujevac u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ), organizuje savetovanje na temu preuzimanja nadležnosti administriranja lokalnih prihoda (u skladu sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave) i formiranja lokalnih poreskih administracija. Savetovanje će se održati u Kragujevcu 7. i 8. jula 2008. godine, u hotelu „Šumarice“, sa početkom od 9.30 časova.

Grad Kragujevac je preuzeo nadležnost administriranja lokalnih prihoda od Ministarstva finansija – Poreske uprave još tokom 2007. godine. Cilj savetovanja je da se na jednom mestu okupe predstavnici svih lokalnih samouprava u Srbiji (kako onih koji su ovu nadležnost preuzeli, tako i svih ostalih koji će to učiniti do kraja 2008. godine) i da predstavnici Poreskog odeljenja Sekretarijata za finansije Grada Kragujevca, tokom dvodnevnog rada, upoznaju sve prisutne sa svim aspektima nove nadležnosti, neophodnim koracima za njeno uspešno preuzimanje, pratećim problemima i načinima njihovog prevazilaženja, kao i sa dosadašnjim rezultatima u toj oblasti. Takođe, cilj je i da predstavnici grada Kragujevca pokušaju da odgovore na sva potencijalna pitanja koja mogu imati predstavnici svih ostalih gradova i opština u Srbiji, vezano za ovu temu. Predviđeni gosti na ovom skupu su i predstavnici Poreske uprave Republike Srbije kao i predstavnici Instituta Mihajlo Pupin.

U cilju što uspešnijeg rada, predstavnici Poreskog odeljenja Grada Kragujevca i SKGO mole sve učesnike koji će prisustvovati savetovanju da postave unapred pitanja i teme o kojima bi hteli da diskutuju sa predstavnicima Grada Kragujevca. Pitanja se mogu dostaviti Stalnoj konferenciji gradova i opština do četvrtka, 3. jula, putem faksa na broj 011/3220-566, ili elektronski na aleksandar.bucic@skgo.org sa naznakom – ZA SAVETOVANJE U KRAGUJEVCU.

Potvrde učešća na ovom skupu možete slati SKGO-u putem faksa na broj 011/3220-566, ili elektronski na aleksandar.bucic@skgo.org, do petka 4. jula 2008. godine.