Vesti

Sertifikati polaznicima obuke za promociju ulaganja

Polaznicima koji su uspešno prošli Program regionalne obuke za promociju ulaganja dodeljeni su 13. juna 2008. godine sertifikati u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Osnovni cilj programa je da se na praktičan i konkretan način ojačaju kapaciteti lokalnih organa uprave, kako bi se unapredila konkurentnost lokacija za privlačenje direktnih stranih investicija. Zbog toga je, pored 40 polaznika, program završilo i 12 lokalnih trenera koji su sertifikovani da nastave program obuke i prošire ga na ostale opštine u Srbiji.

Program je pokrenut početkom godine u okviru šireg Programa promocije ulaganja u Srbiju, koji finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju.

Program sprovodi FIAS – Savetodavni servis Svetske banke i IFC-a (Međunarodne finansijske korporacije) za unapređenje investicione klime, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Prisutnima su se obratili državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Jasna Matić, generalni sekretar SKGO, Đorđe Staničić, FIAS program menadžer, Vim Dou i zamenik direktora SIEPE, Bojan Janković.