Vesti

Konferencija o gradskoj diplomatiji

S obzirom na to da lokalna samouprava dobija sve važniju ulogu u promovisanju mira, dijaloga i izgradnji poverenja između država, u Hagu će se, u u periodu od 11. do 13. juna 2008. godine, po prvi put održati Konferencija o gradskoj diplomatiji. Za održavanje ovog skupa zaslužna je organizacija Ujedinjeni gradovi i lokalne samouprave, asocijacija koja okuplja gradove i druge jedinice lokalne samouprave iz celog sveta i zastupa njihove interese.

Imajući u vidu da se posledice sukoba i neslaganja koje postoje između država i unutar država odražavaju na lokalne zajednice, potreba da se i ovaj nivo vlasti uključi u njihovo rešavanje sve je prisutnija.

Konfernecija o gradskoj diplomatiji ima za cilj da okupi predstavnike lokalnih samouprava, asociajacija lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i akademskih institucija velikog broja država kako bi se razgovaralo o mogućnostima za jačanje mirovnih incijativa poteklih od predstavnika lokalnog nivoa vlasti. Ovo će biti prilika za iznošenje predloga kako bi se politika na ovom nivou unapredila, a dobra praksa podelila i razvila.

Stalna konferencija gradova i opština će obezbediti blagovremeno sve informacije koje se odnose na organizovanje učešća predstavnika lokalnih samouprava Srbije na ovom skupu. Za dodatne informacije možete se obratiti g-đici Mileni Maksimović, kooridnatorki za bratimljenje na tel. 011 3223 446 ili putem e-mail adrese milena.maksimovic@skgo.org.

Obaveštenje o održavanju Konferencije o gradskoj diplomatiji možete pronaći na internet adresi www.citydiplomacy.org