Vesti

Građansko učešće, transparentnost i antikorupcijske politike

Stalna konferencija gradova i opština je održala tri info dana povodom predstavljanja poziva za dodelu paketa podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti, kao i za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, koji je objavljen 06. septembra 2019. godine. Info dani su održani 16. septembra u Nišu, 17. septembra u Kragujevcu i 19. septembra u Novom Sadu, a događaj je okupio preko 50 predstavnika lokalnih samouprava iz 25 gradova i opština. Učesnicima su detaljno predstavljene opšte karakteristike i uslovi poziva za dodelu paketa podrške, sadržina paketa podrške po tematskim oblastima koje su definisane za svaki od paketa, vrsta podrške koju gradovi i opštine mogu da očekuju, kao i način podnošenja konkursne dokumentacije i kriterijumi za dodelu paketa podrške.

Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu paketa podrške je otvoren do 8. oktobra 2019, a više o pozivu pročitajte ovde

Info dani organizovani su u okviru Projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“. Projekat sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).