Vesti

Kongres pratio izbore u Vojvodini


Predstavnici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope pratili drugi krug pokrajinskih izbora za Skupštinu Vojvodine. U sklopu posete Srbiji imali su veliki broj bilateralnih susreta sa članovima republičke i pokrajinske izborne komisije, kao i sa partnerima iz Srbije.


Delegacija Kongresa je u okviru svoje posete, 23. maja 2008. godine, imala susret sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština, Željkom Ožegovićem, predsednikom opštine Novi Beograd i predsednikom SKGO, Đorđem Staničićem, generalnim sekretarom SKGO i Aleksandrom Milić sekretarkom srpske delegacije u Kongresu. Nakon uspešne posete i posmatranja lokalnih i prvog kruga pokrajinskih izbora na kojima je izborni proces ocenjen pozitivno, predstavnici Kongresa posmatranjem drugog kruga pokrajinskih izbora su zaokružili ceo izborni proces na lokalnom i regionalnom nivou.


Kongres su predstavljali Suzan Bolam, član Veća okruga Nortamberland iz Velike Britanije, Jozef Borg, odbornik iz Melihe sa Malte, Mihael Nojrajter, potpredsednik Regionalnog parlamenta Salcburga iz Austrije i ispred sekreterijata Kongresa Fredrik Holm, šef Odeljenja za koordinaciju i upravljanje Kongresa.