Vesti

Upravni okruzi važni za reformu javne uprave

Upravni okruzi su za Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave važan mehanizam za bolju koordinaciju i implementaciju svih reformskih aktivnosti, izjavio je državni sekretar Bojan Stević prilikom posete Moravičkom okrugu.

Moravički upravni okrug je u kategoriji regionalnih institucija dobitnik internacionale zlatne nagrade i priznanja „GlobalLocal“ za 2019. godinu, koja se dodeljuje zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Stević rekao je da je ta nagrada veoma značajna za jedan okrug.

“Reforma javne uprave kojom koordiniramo u Ministarstvu nije nimalo lagana. Predstavlja izuzetno kompleksan proces, potpune promene rada svih nivoa vlasti, a na lokalu vlast je najbliža građanima“, rekao je on.

Stević je rekao da je zbog toga neophodno razumevanje i međusobna podrška.

„Nerazumevanje i neprihvatanje ciljeva reforme može jako da uspori, a  da ne kažem i onemogući proces. Zato smo se vama, okruzima, i obratili i računamo i dalje na vas, na tu koordinaciju prema opštinama kako bismo osigurali da to razumevanje postoji, da imamo i način kroz redovne sastanke sa načelnicima okruga, putujući kroz Srbiju, i čujemo sve izazove i probamo da ih rešimo“, istakao je Stević.

On je istakao da je zadovoljan saradnjom i da zahvaljujući toj komunikaciji imamo ovako uspešnu reformu inspekcijskog nadzora, ali i drugih aktivnosti.

Vest preuzeta sa sajta http://mduls.gov.rs