Vesti

Konstitutivna sednica Odbora za sistem lokalne samouprave


Konstitutivna sednica Odbora SKGO za sistem lokalne samouprave održana je u sedištu Stalne konferencije gradova i opština, 24. aprila 2008. godine.


Sednicom je ispred opštine Medijana predsedavao gospodin Novica Simić, načelnik Opštinske uprave, dok je gospodin Marko Tomašević, sekretar Odbora, prisutnima poželeo uspešan rad.


Na sednici su članovi Odbora konstituisali nov saziv i jednoglasno usvojili Poslovnik o radu Odbora, a potom za zamenika predsednika Odbora jednoglasno izabrali predsednika opštine Loznica, gospodina Vidoja Petrovića.


U okviru konstitutivne sednice održana je planirana radionica tokom koje su članovi Odbora prvo

upoznati sa radom Odbora u prethodnom periodu od strane predstavnika Stručne službe SKGO (gospodina Aleksandra Bućića, Dragana Vujčića, Nikole Tarbuka i gospođice Aleksandre Milić) a potom i sa novom organizacionom strukturom SKGO.


Nakon uvodnih izlaganja, članovi Odbora su analizirali postojeću situaciju (posebno sa osvrtom na pravni okvir, prednosti i mane zakonodavnih promena, itd.) i predložili moguće smernice za rad Odbora u narednom periodu.


Članovi Odbora saglasili su se da budući rad Odbora svakako treba da se odnosi na praćenje postojećih zakona i iniciranje njihovog eventualnog unapredjivanja, kao i donošenja drugih zakonskih i podzakonskih akata i važnih strateških dokumenata u cilju unapređenja sistema lokalne samouprave.