Vesti

Unapređenje rada lokalnih poreskih administracija

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ), organizuje sastanak načelnika/šefova lokalnih poreskih administracija. Sastanak će se održati u utorak 22. aprila 2008. godine, sa početkom u 11.00 časova u Hotelu „M“ u Beogradu, ulica Bulevar oslobođenja 56a.

Uzimajući u obzir značaj procesa fiskalne decentralizacije i njegove što efikasnije implementacije, SKGO i GTZ, organizovaće prvi u nizu sastanaka načelnika/šefova lokalnih poreskih administracija, koji će u narednom periodu prerasti u kontinuiran i efikasan mehanizam rešavanja problema i unapređenja lokalnih poreskih administracija.

Prvom sastanku će kao gost prisustvovati gospodin Gunar Švarting, izvršni direktor Asocijacije gradova nemačke pokrajine Rajnland – Pfalc. Gospodin Švarting je u svojoj asocijaciji pre više godina uveo ovu praksu sastanaka načelnika lokalnih poreskih administracija koja se pokazala kao dobar mehanizam za unapređenje rada i rešavanja problema u funkcionisanju lokalnih poreskih administracija.

Usled ograničenog kapaciteta sale u kojoj se sastanak održava, pozvani su isključivo načelnici/šefovi lokalnih poreskih administracija 42 lokalne samouprave, koje su preuzele nadležnosti od Poreske uprave u 2008. godini.

Potvrde dolaska slati isključivo putem faksa na broj 011/3220-566, ili na elektronsku adresu sanela.veljkovski@skgo.org.