Vesti

Evropska nedelja lokalne demokratije - 12-18. oktobar 2020.

"Evropska nedelja lokalne demokratije" (ENLD) je godišnji evropski događaj u koordinaciji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti. Lokalne vlasti iz svih 47 država članica Saveta Evrope i njihova udruženja pozvani su da registruju i organizuju javne dogadjaje kako bi promovisali i podstakli demokratsko učešće na lokalnom nivou.

Ova inicijativa ima za cilj dalje širenje univerzalnih vrednosti Saveta Evrope, kao što su demokratija i ljudska prava, kao i da učesnicima ponudi priliku da se uključe u evropsku mrežu koja je angažovana u promovisanju učešća gradjana na lokalnom nivou.

Glavna tema ENLD za 2019-2020. godinu je “Lokalna demokratija: izgradnja poverenja. Ko-dizajniranje lokalne demokratije zajedno sa građanima i praktikovanje otvorene uprave”. Gradovi i opštine mogu organizovati aktivnosti tokom cele godine, sa naglaskom na glavni događaj koji bi se odvijao tokom sedmice u periodu od 12-18. oktobra 2020. godine.

Pozivamo opštine i gradove da uzmu učešće u organizaciji ove manifestacije. Prilikom izbora aktivnosti ohrabrujemo vas da koristite i promovišete relevantne inicijative Saveta Evrope i Kongresa. Opštine koje su već učestvovale ENLD prethodnih godina mogu se registrovati tako što će se prijaviti na svoj lični nalog i slediti data uputstva.

Registracija se vrši online na vebsajtu ENLD.

Za obeležavanje Evropskog dana lokalne demokratije SKGO će obezbediti promotivni materijal za prvih 10 članica koje se budu registrovale na satu ENLD.

Za dodatne informacije o manifestaciji, možete se obratiti projektnom timu na mail adresu democracy.week@coe.int ili Bošku Nenadoviću, Služba za evropske integracije i medjunarodnu saradnju, Stalna konferencija gradova i opština - bosko.nenadovic@skgo.org, 064/870 33 17.

Opšte tematske ideje 

Concept paper i tematske ideje 2019-2020

Brošura

Logoi, posteri (na srpskom jeziku)

Facebook

Twitter