Vesti

Solidarnost na delu: Grad Kraljevo donira sredstvo za dezinfekciju

Jedna lepa vest stiže nam iz Kraljeva, naime Gradska uprava je u cilju suzbijanja pojave i širenja epidemije Covid-19, odlučila da pomogne gradovima i opštinama kojima nedostaje sredstvo za dezinfekciju javnih površina i objekata (natrijum hipohlorit).

Kraljevo je uz pomoć donacije kompanije „DINOTEC“ iz Beograda uspelo da u JKP „Vodovod“ Kraljevo pokrene proizvodnju sredstva za dezinfekciju i obezbedi dovoljne količine za svoje potrebe, ali i da u skladu sa proizvodnim kapacitetima pomogne i drugim lokalnim samoupravama.

Celim procesom donacije koordinira Gradski štab za vanredne situacije Kraljeva u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a potrebno je da zainteresovane lokalne samouprave sa zvanične adrese upute jednostavan zahtev elektronskim putem na adresu civilnazastita@kraljevo.org. Nakon primljenog zahteva, Gradski štab za vanredne situacije će zaključkom doneti odluku o odobrenju (u skladu sa proizvodnim kapacitetima i podnetim zahtevima), o čemu će podnosioca zahteva obavestiti odgovorom na mejl sa koga je zahtev upućen. Podnosilac zahteva će odlukom biti upućen na JKP „Vodovod“ Kraljevo, gde se vrši proizvodnja i distribucija ovog sredstva, a jedina obaveza podnosioca zahteva je da obezbedi ambalažu (burad, kanistere…).

Ovim primerom, ukazano je na značaj saradnje jedinica lokalne samouprave u prevazilaženju vanredne situacije. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Kraljeva na solidarnosti sa kolegama u najtežim trenucima, kao i kompaniji „DINOTEC“, koja je pokazala šta u praksi znači društveno odgovorno poslovanje.