Vesti

Obezbeđena zaštitna oprema za 19 gradova i opština

Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Nemačkom razvojnom saradnjom obezbedila je zaštitnu opremu za zaposlene u 19 lokalnih samouprava. Svaka od 19 lokalnih samouprava dobija količinu zaštitne opreme dovoljnu za sve zaposlene u lokalnoj administraciji, a ukupno će biti obezbeđeno 3100 maski i isto toliko pari rukavica. Zaštitna oprema će biti dostavljena lokalnim samoupravama u narednih nekoliko dana, putem poštanske pošiljke.

Imajući u vidu da je bezbednost na radu postavljena visoko na listi prioriteta SKGO, ali i učestalost međusobnih kontakata zaposlenih, jednako kao i sa korisnicima usluga, smatrali smo da je važno uložiti dodatni napor i podržati unapređenje bezbednosti zaposlenih. Lokalne samouprave za koje su obezbeđene zaštitne maske su: Vranje, Pirot, Niš, Medveđa, Bela Palanka, Sombor, Kruševac, Kragujevac, Čačak, Vrnjačka Banja, Nova Varoš, Loznica, Šabac, Plandište, Subotica, Sremska Mitrovica, Svilajnac, Rača i Mali Zvornik.

Zaštitna oprema je obezbeđena uz podršku projekta nemačko-srpske razvojne saradnje “Podrška reformi javne uprave u Srbiji“, koji sprovodi GIZ. U saradnji sa GIZ-om, Stalna konferencija gradova i opština sprovodi aktivnost "Unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou", koja ima za cilj jačanje kapaciteta lokalne samouprave da upravljaju resursima i podižu kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi uz poštovanje principa dobrog upravljanja.