Vesti

Registracija za Evropsku nedelju mobilnosti u toku

U toku je registracija  gradova i opština na sajtu Evropske nedelje mobilnosti. Do danas, trinaest gradova i opština iz Srbije registrovalo se na sajtu www.mobilityweek.eu i ovi gradovi i opštine će prigodnim aktivnostima obeležiti manifestaciju u periodu od 16. do 22. septembra.

Za sve gradove i opštine koji se registruju, obezbeđen je prikladan reklamni materijal koji može biti podeljen učesnicima manifestacije. Ove godine, nacionalni koordinatori su pokušali da uključe što više aktera kako bi program manifestacije u gradovima i opštinama bio što sadržajniji, a Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je lokalne savete za bezbednost saobraćaja da se priključe obeležavanju manifestacije.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja priprema prigodne tematske sadržaje za on-lajn nastavu tokom evropske nedelje mobilnosti za učenike osnovnih škola. U obeležavanje manifestacije aktivno će se uključiti Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU Info centar.

Kao i prethodnih godina, SKGO poziva predsednike opština i gradonačelnike da se uključe u akciju Dan bez automobila u gradovima i opštinama. Akcija podrazumeva dolazak lokalnog rukovodstva na posao pešice, javnim prevozom ili biciklom u utorak, 22. septembra, kada se obeležava Svetski dan bez automobila.