Vesti

Dodeljeni ugovori o subvenciji u Požarevcu

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović dodelio je danas ugovore o subvenciji u opremi za 10 nezposlenih lica i 10 ugovora o subvenciji u vidu opreme za mikro i mala preduzeća. Ugovori su dodeljeni u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ partnerski su sproveli Grad Požarevac, SKGO, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Udruženje Roma Braničevskog okruga iz Požarevca.

Gradonačelnik Pavlović je ovom prilikom rekao da je ovaj Projekat počeo 1. oktobra 2019. godine i trajaće do kraja 2020. godine, a vrednost Projekta je 150.000,00 evra:

“Glavni cilј jeste stvaranje pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošlјavanje Roma i Romkinja, povratnika na osnovu sporazuma o Readmisiji, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavlјenih sa tržišta rada i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa. Očekujemo da će se u ovim preduzećima i preduzetničkim radnjama, do kraja ove godine, zaposliti 40 osoba u proizvodnom sektoru i u sektoru usluga. Na ovaj način za sve naše sugrađane stvaramo šansu za bolјi život i rad i ostanak na ovim prostorima.“

Vesna Vidojević iz GIZ se zahvalila lokalnoj samoupravi na saradnji i na sprovođenju ovog projekta koji je samo jedan u nizu koji je sproveden u Požarevcu. Aleksandar Popović iz SKGO-a je rekao ovom prilikom da je u velikoj konkurenciji drugih lokalnih samouprava Požarevac imao odličan projekat i da je zato izabran.