Vesti

Konstitutivna sednica Odbora za energetsku efikasnost


Konstitutivna sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost održana je 8. aprila 2008. godine u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu. Prisutne je pozdravio pomoćnik generalnog sekretara SKGO za zastupanje, gospodin Nikola Tarbuk, i zaželeo im uspešan mandat. Ovoj sednici su prisustvovali i predstavnici GTZ projekta „Modernizacija komunalnih usluga“ koji podržava rad Odbora.


Na sednici su članovi Odbora konstituisali nov saziv, usvojili Poslovnik o radu Odbora i pored predsedavajućeg, gospodina Zorana Mićovića, predsednika opštine Arilje, koji je izabran na skupštini SKGO u decembru 2007. godine, izabrali i zamenika predsednika Odbora, predstavnika opštine Ivanjica.


Nakon toga, članovi Odbora za energetsku efikasnost započeli su sa planiranjem aktivnosti Odbora u periodu njegovog mandata radionicom u kojoj ih je prvo pomoćnik generalnog sekretara SKGO za sektor zastupanja, gospodin Nikola Tarbuk, upoznao sa novom organizacijom SKGO. Zatim je sekretar Odbora, gospodin Miodrag Gluščević izložio osnovni kontekst za rad Odbora, a među pripremnim materijalima koji su ranije dostavljeni članovima odbora nalazila se i Strategija razvoja SKGO, Akcioni Plan SKGO, kao i Plan aktivnosti za period prethodnog mandata. Tokom diskusije o zadacima i prioritetima Odbora izneto je mnogo ideja koje su zajednički grupisane i ocenjivane, a zadatak sekretara Odbora je da ih sve obradi i formira dokument koji će biti usvojen na narednoj sednici Odbora.