Vesti

Akreditovana obuka – vebinar „Zaštita podataka o ličnosti i tajnost podataka“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 9. novembra do 18. decembra 2020. godine organizuje četiri dvodnevne akreditovane onlajn obuke (vebinara) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Zaštita podataka o ličnosti i tajnost podataka“. Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji podržava Vlada Švajcarske preko Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss Pro“, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa SKGO.

Cilj obuke je da se zaposleni u JLS tj. službenici koji vode baze podataka koje sadrže podatke o ličnosti, odnosno imenovana lica za zaštitu podataka o ličnosti, kao i službenici koji postupaju po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, upoznaju sa novim zakonskim rešenjima i osposobe za efikasnu i praktičnu primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Četiri dvodnevne onlajn obuke – vebinara, održaće se:

  • u ponedeljak i utorak, 9. i 10. novembra 2020.
  • u ponedeljak i utorak, 16. i 17. novembra 2020.
  • u četvrtak i petak, 26. i 27. novembra 2020.
  • u četvrtak i petak, 3. i 4. decembra 2020. 

Za prijavu predstavnika jedinica lokalne samouprave na jedan od predloženih termina vebinara, potrebno je poslati, najkasnije do petka, 30. oktobra (za vebinar 9-10.11.), do petka, 6. novembra (za vebinar 16-17.11.), do ponedeljka 23. novembra (za vebinar 26-27-11.) do srede, 18. novembra (za vebinar 3-4.12.), popunjen prijavni formular u elektronskoj verziji na adresu sara.talijan@skgo.org

Prijavni formular >>>