Vesti

Prva sednica Odbora za urbanizam i stanovanje


Prva, konstitutivna sednica Odbora za urbanizam i stanovanje SKGO održana je u sedištu SKGO u Beogradu u petak, 4. aprila 2008. godine. Sednicom je predsedavao zamenik predsednika opštine Lajkovac, gospodin Goran Ranković, a Odbor je konstituisan uz prisustvo 20 od ukupno 32 člana.


Za zamenika predsednika Odbora izabran je gospodin Radislav Jelačić, zamenik predsednika opštine Sombor, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu Odbora. Nakon konstituisanja i usvajanja Poslovnika o radu Odbora, održana je radionica tokom koje su predložene teme za plan rada Odbora u narednom periodu.


Članovi Odbora su istakli neophodnost uspostavljanja partnerskog odnosa sa resornim ministarstvom, kao osnov za dalji kvalitetan angažman Odbora u skladu sa njegovom misijom. Izdvojene su četiri prioritetne oblasti u kojima će se Odbor za urbanizam i stanovanje angažovati u narednom periodu, i to:

  • planiranje i uređenje prostora i naselja i izgradnja objekata
  • upravljanje građevinskim zemljištem
  • upravljanje stambenim fondom
  • uvođenje geografskih informacionih sistema u jedinice lokalne samouprave.

Rezultati sprovedene radionice biće pretočeni u predlog plana rada Odbora za naredni dvogodišnji period koji će Odbor razmatrati na narednoj sednici.