Vesti

Predstavljen priručnik za zaposlene na poslovima EU integracija

U četvrtak 3. decembra, u organizaciji SKGO održano je prvo predstavljanje Priručnika za zaposlene na poslovima evropskih integracija, na kom su govorili autori priručnika Dragan Vujčić, ekspert za EU integracije i Aleksandra Vukmirović, šefica Službe za EU integracije i međunarodnu saradnju SKGO.

Priručnik ima za cilј da približi mesto, ulogu i zadatke zaposlenih na poslovima evropskih integracija unutar lokalne samouprave, linije komunikacije unutar i van grada ili opštine (sa drugim gradovima i opštinama unutar zemlјe i van, u zemlјama članicama EU, zatim sa nacionalnim i pokrajinskim institucijama, evropskim institucijama i organizacijama, kao i sa građanima, civilnim društvom, privrednim sektorom, medijima i Stalnom konferencijom gradova i opština). Takođe, Priručnik predstavlja osnovne pojmove evropskih integracija i informacije o nacionalnim telima zaduženim za proces evropskih integracija, evropskim i regionalnim organizacijama važnim za JLS u ovom procesu i relevantne izvore informacija.

Aktivna je i registracija za naredni termin prezentacije koji je zakazan za 14. decembar. Događaju se može pristupiti putem linka: https://zoom.us/j/96336012396 uz prethodno prijavljivanje na mejl euintegracije@skgo.org

Priručnik je pripremljen u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza", koji finansira Vlada Švedske.

Priručnik za zaposlene na poslovima evropskih integracija