Vesti

Formalizovana saradnja sa Sportskim savezom Srbije i Fondacijom Novak Đoković

Tokom 48. skupštine, SKGO je potpisala sporazume o saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Fondacijom „Novak Đoković".

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić naveo je da je zadovoljan formalizacijom saradnje, jer su obe organizacije prepoznale da mogu imati pomoć, usluge i podloge za ono čime se one bave, a da je SKGO razumela da koristeći svoje alate i kapacitete može da podstakne članstvo da prepozna važnost sporta za kompletnu populaciju, a naročlito za decu i mlade.

„Fondacija se bavi i ugroženim grupama i kako da im se priđe i pomogne. Sve to nije posao ad hoc. Mi imamo odgovarajuće mreže, možemo da dođemo do podataka i potreba lokalnih samouprava, da "snimimo" situaciju na terenu i da utvrdimo sa njima prioritete za konkretne slučajeve, i zajedno formiramo predloge ka višim nivoima vlasti“, naveo je Staničić, dodavši da je uveren da pojedine inicijative mogu da budu pretočene u odgovarajuće politike ili zakonska rešenja.

Zadovoljstvo i formalnim nastavkom saradnje izrazio je i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković: „Drago mi je što smo ovu saradnju ozvaničili. Već od naredne godine organizovaćemo zajedničke akcije, okrugle stolove i panel diskusije kako bismo unapredili sistem sporta i razvili sportske kapacitete naših članica“, rekao je on, dodavši da Sportski savez Srbije želi da podignemo i svest o značaju sporta.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković" je izjavila da Fondacija radi na poboljšanju uslova za najmlađe, i to ne samo za predškolce, već svuda gde je važno steći prave vrednosti i krenuti u život na zdravim i stabilnim nogama.

„Ova formalizacija je važna za Fondaciju kako bi kontinuirano i organizovano nastavili saradnju na jačanju lokalnih samouprava i njihovom radu sa najmlađima, razmenjivali informacije koje nam znače, a koje znaju da zalutaju. Čeka nas divan i lep posao“ rekla je Kremić.