Vesti

Potpisan Sporazum o saradnji SKGO i UNICEF-a

Stalna konferencija gradova i opština je u toku Novembra meseca potpisala ugovor o saradnji sa UNICEF-om čime je i zvanično počelo sprovodjenje projekta “Podrška JLS za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”. Ugovor su potpisali generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, gospodin Đorđe Staničić i direktorka kancelarija UNICEF-a u Beogradu, gospođa Deyana Kostadinova.

Projekat ima za cilj da razvije i unapredi postojeće javne politike i procedure lokalnih samouprava radi jačanja  sistema podrške roditeljima/starateljima u prvim godinama odrastanja deteta. Ovaj projekat se realizuje kao deo programa „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“, a koji zajedno sprovode UNICEF, SKGO Konzorcijum institucija i organizacija koji čine Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, Republički institut za socijalnu zaštitu, Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije,  Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima kao i institute za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO. 

Sprovođenjem ovog projekta SKGO nastoji da kroz aktivno angažovanje u radu sa 33 lokalne samouprave, podrži unapređenje lokalnih javnih politika i propisa i razvoj institucionalnih i profesionalnih kapaciteta lokalne samouprave i sektora zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite za sprovođenje lokalnih usluga namenjenih pružanju dostupne, kvalitetne i održive podrške roditeljima.

Sprovođenje projekta je planirano u periodu novembra 2020. godine do marta 2024. godine. 

Više o projektu možete pročitati OVDE