Vesti

Uručeni tableti za učenike iz Bosilegrada i Trgovišta

Stalna konferencija gradova i opština je uručila 42 tableta sa uslugom neograničenog interneta predstavnicima opština Bosilegrad i Trgovište, a koji su namenjeni deci osnovnoškolskog uzrasta iz ranjivih društvenih grupa radi praćenja nastave na daljinu.

SKGO i opštine Bosilegrad i Trgovište 14. februara 2021. godine potpisale su Sporazum o saradnji u realizaciji brzih mera društveno – ekonomskog oporavka za ranjive društvene grupe. U skladu sa sporazumom o saradnji, SKGO je sprovela nabavku 42 tableta Huawei T3 10 LTE 2GB/32GB, sa uslugom neograničenog Interneta zaključno sa decembrom 2021. godine - mobilni net 500.

Svaka od opština dobila je po 21 tablet sa 21 karticom sa uslugom neograničenog Interneta, a oprema je isporučena 11. marta 2021. godine opštini Trgovište, a opštini Bosilegrad dan kasnije.

Podrška u vidu mera brzog društveno – ekonomskog oporavka ranjivih grupa obezbeđena je opštinama Bosilegrad i Trgovište i u vidu realizovane akreditovane obuke za nastavnike (vebinari) „Obuka za planiranje, sprovođenje i praćenje mera za sprečavanje osipanja“, koja se nalazi na listi obuka od javnog interesa, za po 30 nastavnika zaposlenih u školama na teritoriji svake od pomenutih JLS.

Tableti su donirani u okviru NALAS projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za sprovođenje Agende 2030 i principa “Ne ostavljajte nikoga iza sebe“, koji SKGO sprovodi u saradnji sa regionalnim projektom „Socijalna prava za osetljive grupe“, a koji realizuje Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).