Vesti

Sat za našu planetu 2021 – Pokreni se za Planetu

Globalna akcija „Sat za našu planetu 2021 – Pokreni se za Planetu" (Earth Hour) ove godine se održava 27. marta. Akciju organizuje Svetska organizacija za prirodu (WWF) uz podršku Vlade Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima“.

Zbog epidemiološke situacije, i ove godine „Sat za našu planetu“ obeležava se digitalnom kampanjom. U vanrednim okolnostima poput ove, klimatske promene i njihov uticaj na život svakog od nas, ali i sveta koji nas okružuje, iz dana u dan postaju sve važnija tema u svakodnevnom životu.

Ovogodišnje aktivnosti će učesnicima dati priliku da se edukuju o klimatskim promenama i, što je najvažnije, o tome šta mogu da urade kako bi klimatske promene ublažili ili im se prilagodili. U tome je neophodna i pomoć svih državnih institucija i društveno odgovornih organizacija i kompanija.

Akcija može biti podržana na sledeće načine:

  • isključivanjem kompletnog dekorativnog osvetljenja i gašenjem svetla u zgradama 27. marta 2021. u trajanju od 1 (jednog) sata, od 20:30 do 21:30 časova, ukoliko to ne podrazumeva angažovanje ljudi (odnosno, ukoliko je moguće daljinsko gašenje);
  • pozivanjem partnera i šire zajednice da se iz svojih domova priključe virtuelnom događaju putem ovog linka.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Anu Davičo, koordinatorku ovogodišnje akcije: adavico@wwfadria.org.

Sajt: https://www.wwfadria.org/sr/ukljuci_se/sat_za_nasu_planetu/

Poziv lokalnim samoupravama