Vesti

E-konferencija „Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave u Evropi i Srbiji“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Misija OEBS-a u Srbiji organizuju međunarodnu e-konferenciju „Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave u Evropi i Srbiji“ koja će biti održana u sredu, 21. aprila 2021. godine, putem platforme ZOOM, sa početkom u 11 časova.

Skup je namenjen gradonačelnicima i predsednicima opština, članovima veća, predsednicima i sekretarima skupština, odbornicima i ostalim funkcionerima lokalne samouprave, a cilj je predstavljanje evropskih i domaćih iskustava, kao i standarda etičkog postupanja u lokalnoj samoupravi.

U uvodnom delu skupa obratiće se Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Jelena Drenjanin, predsednica Odbora za upravu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, ambasador Jan Batu, šef Misije OEBS u Srbiji i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Učešće na međunarodnoj konferenciji možete potvrditi preko linka: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=4DRwE2rKQEKHn-Ed2k16KL2Au4OQHF1DnTSPrSE_73BUMTUxSzVKSFRaQU9EVjFVR05FUFg4MFc3Ty4u

Rok za prijavljivanje je ponedeljak, 19. april.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Maja Stojanović Kerić, šef Odeljenja SKGO za pravni sistem lokalne samouprave (maja.stojanovic@skgo.org, 011/7357-935).

Pozivno pismo_eKonferencija.pdf

AGENDA eKonferencije_EK u Evropi i Srbiji.pdf

Poster Etički kodeks.pdf