Vesti

Stalna konferencija gradova i opština i Asocijacija lokalnih vlasti Izraela (Ulai) sklopile Sporazum o saradnji


U Jerusalimu je danas potpisan Sporazum o saradnji Stalne konferencija gradova i opština i Asocijacija lokalnih vlasti Izraela (Ulai). Sporazum su potpisali Željko Ožegović, predsednik SKGO i predsednik opštine Novi Beograd i Adi Eldar, predsednik izraelske asocijacije i gradonačelnik grada Karmijela.


Potpisivanje Sporazuma o saradnji obavljeno je tokom učešća naše delegacije na konferenciji "Partnerski gradovi i udruženja opština" u Izraelu.


Sporazum o saradnji dve nacionalna asocijacije lokalne samouprave predviđa saradnju na polju ekonomije, kulture, menadžementa, kao i razmenu iskustva i informacija o seminarima, konferencijama I projektima.


Delegacija gradova i opština Srbije iz Novog Sada, Obrenovca, Sente, Knjaževca, Pirota, Savskog Venca, Niške Medijane, Dimitrovgrada i Vranja zajedno sa predstavnicima 42 zemlje učestvovali su, u Izraelu, od 9. do 12. marta na konferecniji "Partnerski gradovi i udruženja opština" čiji je osnovni slogan bio “ Atraktivan grad-konkurentan grad”.


Članovi naše delegacije pored učešća na konferenciji "Partnerski gradovi i udruženja opština" koja je okupila najvažnije zvaničnike Izraela i predstavnike lokalnih vlasti velikog broja država, posetili su i izraelski parlament, Kneset.


Predstavnici gradova i opština Srbije tokom boravka obišli su i novi memorijalni centar holokausta u gradu Jad Vašem. Na spomenik žrtvama holokausta, u ime delegacija Srbije, cveće je položio Željko Ožegović, predsednik Stalne konferencije gradova i opština, koji i predvodi našu delegaciju.


Tekst sporazuma >>>