Vesti

Onlajn obuka „Upravljanje projektnim ciklusom i izvori finansiranja projekata“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 06. do 28. maja 2021. godine organizuje četiri dvodnevne akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave (JLS) na temu „Upravljanje projektnim ciklusom i izvori finansiranja projekata“.

Obuka predstavnika JLS obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, tako da će polaznici nakon položenog testa znanja, dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.

Svrha ovog programa obuke je da unapredi kvalitet planiranja i sprovođenja lokalnih razvojnih politika kroz projektni pristup u koordinaciji nadležnih struktura, postavljanju prioriteta i određivanju adekvatnih izvora njihovog finansiranja.

Cilj obuke je da doprinese osposobljavanju polaznika za postupanje po osnovnim principima projektnog ciklusa i njihovu primenu u poslovanju, kao i upućivanje u raspoložive izvore finansiranja projekata od značaja za lokalni razvoj.  

Onlajn obuke biće održane u skladu sa sledećim rasporedom:

  1. termin – 06. i 07. maj 2021. godine;
  2. termin  13. i 14. maj 2021. godine;
  3. termin – 20. i 21. maj 2021. godine;
  4. termin – 27. i 28. maj 2021. godine.

 Registracija učesnika moguća je putem sledećih linkova, najkasnije do:

Molimo sve zainteresovane učesnike da prilikom registracije na jedan od predloženih termina popune onlajn Upitnik o iskustvu u radu na projektima. Upitnik je dostupan putem sledećeg linka: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=4DRwE2rKQEKHn-Ed2k16KIQ4WZ5jGG9GgOrZjODEcvhUNzM4UldaTUpaOFVCWkRJOUpTOVhORjBZWi4u

Kontakt za sve dodatne informacije je Tatjana Dokić: tatjana.dokic@skgo.org.

Obuka se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske. 

Agenda - SKGO vebinar- Projektni ciklus i izvori finansiranja.docx