Vesti

Objavljen Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje urbane mobilnosti u gradovima i opštinama

Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture rasipsalo javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava jedinici lokalne samouprave za unapređenje stanja u oblasti održive urbane mobilnosti.

Cilj javnog poziva je nastavak unapređenja stanja u oblasti oržive urbane mobilnosti, odnosno implementacija trajnih mera održive urbane mobilnosti predloženih od strane dobitnika podsticajnih sredstava. Poseban cilj javnog poziva je podsticanje učestvovanja većeg broja gradova i opština u kampanji „Evropska nedelja mobilnosti“, kao i širenje svesti o važnosti ove teme.

Ukupan iznos planiranih sredstava za dodelu po ovom javnom pozivu je 1.000.000,00 (jedan milion) dinara, i obezbeđena su Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu. Sredstva će se dodeliti onoj jedinici lokalne samouprave koja je tokom 2020. godine pokazala najviši nivo angažovanja i najviše doprinela podizanju svesti građana o značaju mobilnosti bez zagađujućih emisija. Predviđena podsticajna sredstva dodeliće se za nastavak jedne ili više aktivnosti, radi unapređenja stanja u oblasti održive urbane mobilnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 2. jun 2021. godine.

Više informacija možete pronaći na sajtu resornog ministarstva.

https://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/javni-poziv-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-jedinici-lokalne-samouprave-za-unapredjenje