Vesti

Prvi Evropski dan za lokalne samouprave

Stalna konferencija gradova i opština organizuje Prvi Evropski dan za lokalne samouprave koji će biti održan onlajn 1. juna 2021. godine u periodu od 12h do 15h.

Registracioni link za prijavu -  https://zoom.us/meeting/register/tJUrdOmrqzkqHNaGDEVZHjhVrbMMZBYTFUfX

Evropski dan za lokalne samouprave je dogadjaj koj se prvi put  održava ove godine, kao platforma za promociju Evropske unije i njenih  vrednosti prema lokalnoj samoupravi, ali i kao mogućnost i prilika za  razmenu informacija o trenutnom stanju u procesu pristupanja Srbije EU i  razmenu znanja o različitim politikama i zakonodavstvu EU i praksama  relevantnim za lokalni nivo.

Svrha Evropskog dana za lokalne samouprava jeste podizanje svesti o relevantnim temama EU i promovisanje saradnje između različitih nivoa (evropskom, nacionalnom i lokalnom), kao i solidarnost između građana u srpskim i evropskim lokalnim samoupravama.

Događaj se organizuje u bliskoj saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Delegacijom EU u Srbiji.

Događaj se može pratiti uživo na linku - https://www.youtube.com/watch?v=1CvOGp24jak 

Za više informacija kontakt je Slobodan Milivojević, savetnik, Služba za evropske integracije i međunarodnu saradnju (e-mail: slobodan.milivojevic@skgo.org, mob. 064/8703383).

Agenda - Evropski dan za lokalne samouprave