Vesti

Podrška lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju i pripremi odluka o budžetu za 2022. godinu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 6 – 13. oktobra 2021. godine organizuje četiri jednodnevna onlajn seminara (vebinara) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave za podršku gradovima, opštinama i gradskim opštinama u planiranju i programskom budžetiranju i pripremi odluka o budžetu za 2022. godinu.

U prilogu pored pozivnog pisma dostavljamo i dnevni red (koji je isti za svaki od navedenih datuma), kao i predlog grupisanja LS po datumima. Grupisanje smo predložili da bismo osigurali ravnomerniju zastupljenost po danima i jednaku opterećenost onlajn platforme. Naravno, onlajn modalitet organizacije dozvoljava i mogućnost da se predstavnici konkretne LS prijave i za neki od drugih datuma u odnosu na onaj za koji su predloženi. S obzirom na to da je broj mesta i za onlajn učešće ipak ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg interesovanja i broja prijava odobri ravnomerno prisustvo predstavnika LS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni.

U nastavku se nalaze datumi održavanja vebinara kao i linkovi za registraciju po definisanim datumima:

Rok za prijavu zaposlenih u JLS za učešće na onlajn obuci (vebinaru) je najkasnije do ponedeljka, 04. oktobra 2021. godine. Kontakt osoba za eventualna pitanja u vezi sa predstojećim vebinarima je Mirjana Knežević Panajotu, putem elektronske adrese mirjana.knezevic@skgo.org ili putem telefona na broj 064 870 3320.

Vebinari se realizuju u okviru šeste faze Programa Exchange, koji finansira Evropska unija, a realizuje SKGO u saradnji sa Ministarstvom finansija i Republičkim sekretarijatom za javne politike. U pripremi materijala za vebinare, partnerska saradnja ostvaruje se sa projektom „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji sprovodi SKGO uz podršku Vlade Švajcarske.

Pozivno pismo Podrska LS u planiranju i programskom budzetiranju.pdf

Prilog 1 - Dnevni red.pdf

Prilog 2-Raspored vebinara i grupisanje LS.pdf