Vesti

Primena etičkog kodeksa

Prvi redovni sastanak Radnih tela za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave u 2008. godini, održan je u četvrtak, 31. januara u prostorijama SKGO.
Sastanku je pristustvovalo 12 predstavnika radnih tela iz opština Arilje, Mladenovac, Šabac, Plandište i Vranje. Sastanak su vodili Jasmina Krunić Pasku, menadžerka projekta i Dragan Vujčić, pravni savetnik na projektu.

Projektni tim upoznao je prisutne da je Vestminsterska fondacija za demokratiju odobrila produženje projekta do kraja maja 2008, godine, kao i da će određene komponente projekta, u skladu sa novim kalendarom, biti delimično promenjene.

Predstavnici radnih tela ukratko su opisali aktivnosti koje su imali od prošlog mesečnog sastanka i prezentovali ostalima materijale koje su napravili u cilju promovisanja rada radnih tela u njihovim opštinama.

Nakon dogovora u vezi sa sadržajem narednog broja projektnog Biltena, projektni tim najavio je da će naredna obuka za učesnike projekta biti organizovana krajem februara ili početkom marta u Beogradu i da će tada biti održan i naredni mesečni sastanak.